Strandvoetbal in Circus Maximus?

De organisator van een strandvoetbaltoernooi in het Circus Maximus heeft een controverse doen ontstaan tussen de stad Rome en de beschermers van het erfgoed.  

Reconstructie Circus Maximus

 

“Het is een schande. Op die manier onteren ze het historische en artistieke erfgoed, dat uniek is in de wereld”, zei het gemeenteraadslid van de oppositiepartij Unie van het Centrum. Die mening wordt gedeeld door zijn collega van de linkse Democratische Partij, Athos De Luca, die “het gebruik van cultureel erfgoed van de stad voor consumentisme en kortstondige evenementen” hekelde. 

“Het is niet de eerste noch de laatste keer dat in het Circus Maximus sportevenementen worden georganiseerd. Die conservatieve uitspraken moeten stoppen”, reageerde de burgemeester van Rome, Gianni Alemanni (rechtsgezind). 

Francesco Giro, een verantwoordelijke van het ministerie van Cultuur uit hetzelfde politieke spectrum als de burgemeester, reageerde minder scherp: “Ik ben niet Meneer Neen, maar bepaalde evenementen moeten in de stadsrand georganiseerd worden, niet in het archeologische centrum”. (Bron: De Morgen)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s