‘Niet tornen aan Romeins aquaduct’

GROESBEEK – Ondanks de kwakkelende financiële positie van Groesbeek moet het zichtbaar maken van het Romeinse waterwerk tussen Nijmegen en Berg en Dal gewoon doorgaan.

De Pont du Gard, een goed voorbeeld van een Romeins aquaduct

Dat heeft verantwoordelijk wethouder Theo Giesbers de Groesbeekse gemeenteraad gisteravond in een fel pleidooi voorgehouden. In de raad gingen stemmen op om de 2 ton die de gemeente gereserveerd heeft voor het aquaduct voorlopig niet uit te geven, omdat Groesbeek zwaar moet bezuinigen.

Mechteld ten Doesschate (VVD) vindt dat het aquaduct er al zo lang ligt, dat het project best uitgesteld kan worden totdat Groesbeek weer wat beter bij kas zit. Wethouder Giesbers wil daar echter niet van weten: “Het aquaduct is niet zo maar een speeltje, maar een belangrijk archeologisch relict. Het zichtbaar maken van het waterwerk is belangrijk voor het toerisme en de werkgelegenheid.”

Het Romeins waterleidingtracé tussen het Kerstendal in Berg en Dal en de Nijmeegse Broerdijk is uitgeroepen tot rijksmonument. Er komt onder meer een uitkijkplateau boven het Kerstendal om toeristen een indruk te geven van de wijze waarop de Romeinen destijds hun waterwerken bouwden. (Bron: De Gelderlander)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s