Mogelijk oude Romeinse weg in Cuijk gevonden

CUIJK – Het is natuurlijk al langer bekend dat de Cuijkse bodem soms interessante archeologische voorwerpen bevat. En nu zijn wellicht resten van een oude Romeinse weg gevonden. Dat de Cuijkse bodem talloze archeologisch gezien bijzondere voorwerpen bevat hebben (amateur) archeologen wel al bewezen. In Museum Ceuclum is zelfs een expositie aan dat onderwerp gewijd. Steeds als er ergens bouwactiviteiten zijn, kijken archeologen verwachtingsvol over de schouder van de aannemer mee. Momenteel worden op de bouwlocatie Vorstendom – Deken van den Ackerhof voorbereidingen getroffen voor de bouw van de Cuijkse Cantheelen. En mogelijk is men daar gestuit op resten van een Romeinse weg.

“In september van dit jaar hopen we te starten met de bouw van Hof 5. De voorbereidingen zijn nu in volle gang. Tijdens recente werkzaamheden zijn we mogelijk gestuit op resten van een oude Romeinse weg. Er zijn inmiddels foto’s gemaakt en monsters genomen. Er zijn ook scherven gevonden. Een en ander wordt momenteel in een laboratorium nader onderzocht. Het onderzoek op locatie is afgerond dus de voorbereidende werkzaamheden voor onder meer de aanleg van de riolering gaan gewoon door”, aldus een woordvoerder van Mooiland Vastgoed.
“Wel is het zo dat archeologen op de bouwlocatie regelmatig een kijkje komen nemen. Mocht er iets gevonden worden dan wordt in samenspraak met de aannemer bekeken of er wordt doorgewerkt of dat het werk tijdelijk wordt stilgelegd om ruimte te bieden voor archeologisch onderzoek.” (Bron: Cuijks Weekblad)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s