Resten Romeinen in Duiven gevonden

DUIVEN – Bij archeologische opgraven in de tweede fase van Ploen Zuid in Duiven zijn resten van een Romeinse nederzetting aangetroffen. Daarnaast heeft onderzoek in het gebied waar woningbouw is gepland, sporen van een erf uit de Middeleeuwen opgeleverd.

De vondsten zijn gedaan tijdens een beperkt sleuvenonderzoek en worden als behoudenswaardig aangemerkt. De resten van de nederzetting en de sporen van het Middeleeuwse erf bevinden zich op de plek waar wadi’s, nodig voor afwatering in het gebied en riolering gepland staat.

Wordt tot totale blootlegging van de vindplaatsen overgegaan, dan is daarmee een bedrag van zes ton gemoeid. Gedeeltelijk of grotendeels opgraven van de resten kost 155.000 euro (gedeeltelijk) of 450.000 euro (grotendeels). Uitsluitend onderzoek doen op de vindplekken kost 190.000 euro.

De voorkeur van burgemeester en wethouders gaat uit naar totale opgraving of grotendeels opgraven van de archeologische vondsten. De kosten komen geheel voor rekening van de gemeente. (Bron: De Gelderlander)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s