Toeristen massaal opgelicht in Rome

 

Toeristische kaart Rome

ROME – In Rome verdienen valse gidsen en oplichters naar schatting 250.000 à 300.000 euro per dag op de kap van toeristen.

Volgens de politie van Rome was in de eerste helft van dit jaar ruim de helft van de toeristische sector in Rome in handen van niet-erkende organisaties. Illegale activiteiten ontsporen soms in regelrechte oplichting, bijvoorbeeld als toegangsgeld gevraagd wordt voor een bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek waar de toegang gratis is. Dezelfde praktijken komen evenzeer voor op andere populaire plaatsen in Rome, zoals het Colosseum, het Pantheon of de Trevi-fontein.

Het systeem is uitstekend uitgebouwd. Toeristen worden op strategische plaatsen opgevangen. Meteen wordt elke toerist zo’n 40 à 50 euro afhandig gemaakt. Groepen van een 40-tal toeristen zijn geen uitzondering.

De Italiaanse politie schat de omzet in Rome op 250.000 à 300.000 euro per dag, volstrekt illegaal verdiend en uiteraard volledig belastingvrij. Valse gidsen en oplichters verdienen op de populaire toeristische plaatsen maandelijks een slordige 7 à 8 miljoen euro. (Bron: Gazet van Antwerpen)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s