Colosseum is toe aan flinke opknapbeurt

ROME – Het wereldberoemde Colosseum (eigenlijk het Amphitheatrum Flavium) is toe aan een flinke opknapbeurt. Het amfitheater heeft dusdanig geleden onder de tand des tijds dat een grondige renovatie noodzakelijk is geworden. Onlangs viel al een groot stuk pleisterwerk naar beneden.

Armlastig

Gezien de financiële situatie waarin Italië zich momenteel bevindt (er wordt gesproken over de verkoop van cultureel erfgoed om de armlastige staatskas weer enigzins te spekken) is financiering van de grootschalige restauratie van het Colosseum niet vanzelfsprekend; er moet maar liefst 25 miljoen Euro bijeen worden gebracht.

Private sector

Om dit enorme geldbedrag toch bij elkaar te krijgen wordt er daarom gekeken naar andere bronnen van inkomsten. De burgemeester van Rome, Gianni Alemanno, gaat daarom een oproep doen aan met name bedrijven om de staat te helpen bij de financiering van de restauratie: “We staan voor een zeer grote uitdaging die tot voorbeeld zal strekken op nationaal en internationaal niveau voor het bundelen van private en publieke krachten“.

Van 4 augustus tot en met 15 september wordt het daarom mogelijk om via een site geld te storten in ruil voor reclame in het Colosseum.  Na de afronding van de werkzaamheden zal een groter deel van het Colosseum opengesteld worden dan tot nu toe het geval is geweest. (Bron: Het Nieuwsblad)

Zie ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s