UNESCO-commissie bezoekt Pompeii

Reconstructie van Pompeii tijdens de uitbarsting van de Vesuvius

POMPEII – Na aanleiding van het recente instorten van de Schola Armaturarum (de gladiatorenschool) en enkele muren elders in Pompeii heeft de UNESCO, de cultuurtak van de Verenigde Naties, een commissie naar de stad gestuurd om de stand van zaken er te bepalen.

Hoewel de Italiaanse autoriteiten stellen dat het instorten van de gladiatorenschool en de andere muren vooral te wijten is aan de hevige regenval, lijkt het er meer op dat het onderhoud van deze belangrijke plaats op de Werelderfgoedlijst tekort schiet. Een probleem dat de Italianen niet vreemd is gezien de recente incidenten in Rome waarbij zowel in het Colosseum als de Domus Aurea delen zijn ingestort door slecht onderhoud.

De UNESCO maakt zich daarom grote zorgen over het behoud van Pompeii. Niet in de laatste plaats omdat de Italiaanse politiek, met name in de persoon van premier Berlusconi, voorlopig lijkt te weigeren iets te doen aan de huidige situatie. Berlusconi is echter niet geheel ongevoelig voor het onderhoud van het klassieke erfgoed van het land: onlangs liet hij nog enkele beelden op discutabele wijze herstellen.

Zie ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s