NRC.Next = NRC.Nul

Voorpagina NRC.Next Nul

AMSTERDAM – De Nederlandse krant NRC.Next heeft haar editie van 24 december eenmalig omgedoopt tot NRC.Nul, een krant met alleen maar nieuws van ca. tweeduizend jaar geleden. Hoewel de de redactie van NRC.Next zorgvuldig historisch onderzoek heeft gedaan om haar artikelen in deze special op te baseren, kan ze toch op veel kritiek rekenen van de lezers.

Ongewenst

Uit de lezersreacties op de website van NRC.Next blijkt dat veel lezers ontevreden zijn met deze special. Niet omdat de special is uitgebracht maar wel omdat deze in plaats is gekomen van de reguliere editie: “dit is een schandalige hobbeïstische uitspatting die wellicht aardig gelukt is, maar wáár is mijn KRANT ?”, aldus een ontevreden lezer.

Hoewel er ook lezers van de krant uitermate content zijn met de Nul-special overheerst duidelijk de ontevredenheid over de editie.

Inhoudelijk

Voor liefhebbers van de Oudheid is de NRC.Nul echter een heerlijke editie, vol met originele artikelen en invalshoeken. Zo laat de krant een slavenhouder aan het woord, is er sprake van een zorgwekkende volkstelling in China waar dan al bijna in totaal 59 miljoen Chinezen wonen en dreigt RomaLeaks de positie van keizer Augustus te ondergraven.

Voor de volgende keer

De ontevredenheid van veel lezers van NRC.Next is goed te begrijpen aangezien ze een krant verwachten en geen special over de oudheid. Aan de andere kant is een dergelijke special zeer prijzenswaardig, zeker zo aan het einde van het jaar, omdat het de waarde van nieuws weer even relativeert.

Toch denk ik dat het voor een volgende special verstandiger is deze als extra toe te voegen aan de reguliere editie, die zelf dan misschien wel wat dunner kan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s