Plannen voor Romeins themapark in Rome

Een ander Romaland op Sicilië

ROME – Het ‘Disney van de Klassieke Oudheid’ of ‘Romaland’. Slechts twee benamingen voor het nu al omstreden plan om vlakbij Rome een honderden miljoenen Euro’s verslindend themapark te bouwen waarin het oude Rome wordt gereconstrueerd.

Het doel

Volgens Antonio Gazzellone, een van de verantwoordelijken voor de plannen, hebben toeristen die Rome aandoen de behoefte om te ervaren hoe het was in de Romeinse tijd. Door een themapark te bouwen, waarin ze bijvoorbeeld plaats kunnen nemen in een werkend Colosseum om gladiatorengevechten te zien, te baden in de Thermen van Caracalla of gewoon door de nauwe straten van de stad te kunnen wandelen, willen de initiatiefnemers hierin voorzien.

Goed voor de stad

Een bijkomend voordeel van het nieuwe themapark is dat het naar verwachting negenduizend nieuwe banen zal creëren. Ook worden er vijf nieuwe hotels gebouwd bij het park, die een deel van de extra bezoekers aan de stad zullen moeten gaan herbergen.

800 miljoen

Er is ook veel kritiek op het plan. De kosten van het project (geraamd op 800 miljoen Euro) zijn enorm, zeker voor de staat waarin Italië momenteel verkeerd en tegenstanders stellen dan ook dat het geld veel beter gebruikt kan worden voor het onderhoud van de echte monumenten, die in veel gevallen al in armoedige staat verkeren zoals die van Pompeii. Burgemeester Alemanno schermt echter met de interesse van de Qatarese emir Sheikh Hamad Bin Khalifa al-Thani in het project. De emir zou bereid zijn om er flink in te willen investeren.

(Bron: Mail Online, USA Today, Ottawa Citizen)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s