Romeinse vondst in Japan

Japan
Japan

TOKYO – De vondst van Romeinse glazen kralen in een vijfde eeuwse Japanse graftombe bij Nagaoka heeft Japanse historici voor een raadsel gesteld. Het is namelijk niet duidelijk hoe deze voorwerpen tot helemaal in Japan zijn gekomen, aangezien er geen Romeins-Japanse contacten tot nu toe bekend zijn.

Romeinse techniek

De drie glazen kralen uit de graftombe zijn door het Nara National Research Institute for Cultural Properties onderzocht. Uit dit onderzoek is gebleken dat de kralen zijn gemaakt met behulp van natron (een mengsel van natriumwaterstofcarbonaat en natriumcarbonaat) dat in de Egyptische woestijn wordt gewonnen en door de oude Egyptenaren ook tijdens het mumificatieproces werd gebruikt. Romeinse ambachtslui gebruikten natron om glas te smelten om deze, uit meerdere lagen van glas bestaande, kralen te vervaardigen.

Verder onderzoek is nodig

Een van de onderzoekers van het instituut, Tomomi Tamura, heeft al aangegeven dat er verder onderzoek gedaan moet gaan worden naar de manier waarop deze kralen in Japan terecht hebben kunnen komen. Misschien leidt deze kleine aanwijzing wel tot nieuwe inzichten over de betrekkingen tussen het Romeinse Rijk en Azië.

(Bron: 9News)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s