Een LEGO-Colosseum

LEGO ColosseumSYDNEY – Een uit honderduizenden LEGO-steentjes opgebouwd Colosseum is tot januari 2013 te bewonderen in het Nicholson Museum van de Universiteit van Sydney. Het LEGO-Colosseum zal het pronkstuk zijn voor een expositie over het Colosseum en het dagelijks leven van de Romeinen rond 80 n. Chr., de tijd waarin het amphitheater is gebouwd. Daarnaast is ook een LEGO-variant van de Boog van Constantijn te zien.

Een kwart miljoen LEGO-steentjes

Voor de bouw van het Colosseum, dat voor de helft het bouwwerk toont zoals het er uit moet hebben gezien in 80 en voor de helft zoals het er nu bij staat (zie foto’s), zijn ongeveer 250.000 steentje gebruikt. Doordat het Colosseum als een dwarsdoorsnede is gebouwd, kunnen bezoekers van de expositie ook de ondergrondse tunnel goed zien.

Naast het Colosseum staat ook een LEGO-variant van de Boog van Constantijn, als onderdeel van de helft van de moderne staat van het Colosseum.

Vitruvius

Het Colosseum in Sydney is gebouwd door gecertificeerd LEGO-bouwer Ryan “The Brickman” McNaught, die voor de gelegendheid maar tot Vitruvius is omgedoopt.

(Bron: University of Sydney)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s