Boog van Hadrianus dreigt slachtoffer te worden van Griekse schuldencrisis

Boog van Hadrianus

ATHENE – De Griekse schuldencrisis bedreigt niet alleen de stabiliteit van het land zelf, maar nu ook haar cultureel erfgoed. Door de grootschalige bezuinigingen kunnen niet alle noodzakelijke restauraties meer gedaan worden aan de vele honderden antieke monumenten die het land rijk is.

Instortingsgevaar

De Griekse overheid bezuinigt flink op het Ministerie van Cultuur. Hierdoor is er nog maar nauwelijks geld beschikbaar voor het onderhoud en de restauratie van de antieke monumenten. Veel hiervan werden buiten het toeristenseizoen in de winter onderhouden zodat ze er weer een jaar mee vooruit konden. Dit jaar zal dit echter niet gaan gebeuren, met mogelijk desastreuze consequenties voor een aantal monumenten die niet zonder onderhoud kunnen.

Volgens Despina Koutsoumba, hoofd van de Griekse vereniging van archeologen, dreigen enkele bekende monumenten in te storten door de bezuinigingen op hun onderhoud. “De Boog van Hadrianus en de Tempel van de Olympische Zeus dreigen in te te storten”, zegt ze. Daarnaast benadrukt ze dat het gevaar van instorting en schade voor veel meer monumenten in het land geldt.

Boog van Hadrianus

De Boog van Hadrianus is gebouwd in de tweede eeuw na Chr. ter ere van keizer Hadrianus. Het monument in Athene herinnerde haar inwoners aan de weldaden die de keizer (die als Romein een groot liefhebber van Griekse cultuur was; ook wel bekend als het filhellenisme) aan de stad had verleend.

(Bron: USA Today)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s