Basilica Aemilia (Rome)

De Basilica Aemilia is een basilica op het Forum Romanum en is gebouwd in 179 v.Chr. maar is sindsdien verschillende malen gedeeltelijk herbouwd of gerestaureerd.

Reconstructie van de Basilica Aemilia

De basilica is in de tweede eeuw v.Chr. gebouwd om als beurs dienst te doen. De groeiende en bloeiende stad heeft behoefte aan een overdekte ruimte waar handelaars elkaar kunnen ontmoeten en zaken kunnen doen in de drieschepige basilica.

De eerste basilica wordt gebouwd door Marcus Aemilius Lepidus en in 78 v.Chr. gerestaureerd door een gelijknamige nazaat. In 55 v.Chr. restaureert Lucius Aemilius Paullus de basilica met financiële steun van Julius Caesar nogmaals en in 14 v.Chr. brandt het grote gebouw af.

De Aemilii hebben echter niet voldoende middelen om de afgebrande basilica zelf weer op te bouwen. Vanwege familiebanden tussen de Aemilii en keizer Augustus ondersteunt hij hen bij de herbouw. Het gebouw wordt op grootse wijze herbouwd en bestaat dan uit vijf beuken en twee verdiepingen. Op een fries in de nieuwe basilica zijn verschillende scenes uit de Romeinse geschiedenis en het alledaagse leven te zien zoals het verraad en de dood van Tarpeia en de bouw van een stadsmuur door arbeiders.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s