Mausoleum van Augustus (Rome)

Keizer Augustus heeft in 28 v.Chr. op het Marsveld aan de oever van de Tiber een mausoleum laten bouwen. Het mausoleum is ingericht om de stoffelijke overschotten van de keizer en zijn familie te herbergen. Het eerste lid van de keizerlijke familie dat wordt bijgezet in het mausoleum is Augustus’ schoonzoon Marcellus.

Mausoleum van Augustus (reconstructie)

Het mausoleum heeft een ronde basis van twaalf meter hoger en een diameter van maar liefst negenentachtig meter. In het midden hiervan ligt de grafkamer waar de urnen worden bewaard. De basis is gebouwd van tufsteen en aan de buitenkant met blokken witte marmer bekleed.

Bovenop de ronde basis heeft het monument de vorm van een heuvel. Deze is tot boven aan toe beplant met bomen. Op de top staat een groot bronzen standbeeld van Augustus zelf.

In de loop der jaren zijn verschillende leden van de keizerlijke familie bijgezet. Naast de eerder genoemde schoonzoon zijn dit onder andere AgrippaDrusus, Octavia, Livia, Germanicus, Agrippina, Caligula, Tiberius, Claudius, Nerva en natuurlijk keizer Augustus zelf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s