Otho (32-69 n.Chr.)

Paspoort:    

Otho

Dynastie: geen
 

 

Geboortejaar: 32 n.Chr.

 Sterftejaar: 69 n.Chr.

 Vader: Lucius Otho  

Moeder: Terentia Albia  

Naam bij geboorte: Marcus Salvius Otho

 Naam als keizer: Marcus Salvius Otho Caesar Augustus

Hoogtepunten:

 

   

 • Tijdens de opstand tegen Nero in 68 sluit Otho, dan nog werkzaam in Lusitania, zich aan bij de opstandelingen, waaronder Galba. Met hulp van de bejaarde Galba, die een goede kans maakt zich tot keizer te kunnen kronen, hoopt Otho zich als zijn opvolger te kunnen manifesteren.
 • Wanneer Galba eenmaal keizer is komen de legioenen onder leiding van Vitellius in opstand en marcheren op Rome. In paniek benoemt Galba de Romeinse edelman Lucius Calpurnius Piso Licinianus tot zijn opvolger, tot grote woede van Otho. Hij laat daarom op 15 januari 69 n.Chr. keizer Galba, en zijn opvolger Piso, door leden van de Praetoriaanse Garde vermoorden waarop de senaat alleen Otho nog kan aanwijzen als nieuwe keizer om de naderende aanval van Vitellius af te slaan.
 •  

 Dieptepunten:

 

   

 • In 58 n.Chr. wordt Otho, een vriend van de keizer, door Nero verbannen uit Rome omdat hij iets te  openlijk zijn de keizerin zou begeren. Hij wordt tijdens zijn verbanning aangesteld als gouverneur van Lusitania.
 • Wanneer Vitellius dichterbij Rome komt met zijn leger probeert Otho zijn troon en leven te redden door Vitellius een gedeeld keizerschap aan te bieden. Deze weigert dit echter.
 • Na de catastrofale nederlaag tegen het veel grotere leger van Vitellius tijdens de slag bij Bedriacum (14 april 69 n.Chr.) pleegt Otho zelfmoord. Hij wordt opgevolgd door Vitellius als keizer.

Als bouwmeester:

   

 Trivia:

 

   

 • Keizer Otho laat zich graag Nero noemen door het volk, dat zijn relatieve jeugdigheid met de betere tijden onder deze keizer associeert.
 
 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s